Vakantiehuis Casa Oase El Raso

Casa Oase El Raso

Het zandstrand aan de Mar Menor is door de Europese Unie uitgeroepen als ‘Blue Flag beach’ (www.blueflag.org) en behoort tot de beste stranden van Europa. De ondiepe (niet meer dan 6 meter diepe) Mar Menor is altijd enkele graden warmer dan de Middellandse Zee en is een paradijs voor watersporters en voor degenen die willen zwemmen in het kristalheldere water.

Je kan er tevens wandelen langs de mooi aangelegde boulevard met gezellige strandbars en restaurants waar je kan genieten van lekkere Spaanse gerechten.

 Rond de Mar Menor en aan de Middellandse zee zijn er immers veel strandpaviljoenen met uiteenlopende sferen te vinden. De zone rond Los Alcazares is bekend om zijn badhuizen, gebouwd uit hout en kleurrijk geschilderd, met lange vlonders die de zee in lopen, en hokken die tot nog niet zo heel lang geleden dienst deden als kleedhuisjes.

De bodemvariatie, de transparantie en het goede zicht onder water maken de kust van Murcia tot een van de beste plekken van het land voor de onderwatersport.

De beste duikplekken liggen bij Cabo de Palos (het maritiem reservaat Islas Hormigas, en Isla Grosa), Águilas (Calabardina) en Mazarrón (Cabo Tinoso bij Cartagena), en bieden een

indrukwekkend gevarieerde flora en fauna, alsmede interessante wrakken van schepen die ooit voor deze kust vergingen.

Langs de hele kust zijn clubs te vinden die excursies en cursussen organiseren, of materiaal verhuren.

Onderwaterspeleologie is een activiteit die kan worden beoefend in de onderwatergrotten tussen Cartagena en La Azohia, met enorme onderwatergangen en gewelven. Het verdient sterke aanbeveling om kaarten mee te nemen, want sommige grotten zijn enkele kilometers lang en vormen ingewikkelde gangenstelsels.


De Mar Menor is ideaal voor het beoefenen van allerlei watersporten. Het kalme, heldere water is het hele jaar door gemiddeld 5˚C warmer dan het water van de Middellandse Zee.

Voorzieningen om te zeilen, windsurfen, scubadiven, kitesurfen en snorkelen zijn overal langs de promenade van het strand van de Mar Menor te vinden.

Tevens kan je op verschillende locaties ook allerlei gemotoriseerde watersporten doen zoals jetski, waterski, parasailing, bananaboot, …