Vakantiehuis Casa Oase El Raso

Casa Oase El Raso

Aanraders ‘To do’

De ruime omgeving biedt een uitgebreid gamma aan mogelijke ontspanningsmogelijkheden …..

Modderbaden

Hier zie je mensen in het meer die zich insmeren met geneeskrachtige modder. De eerste keer komt dit alles wat vreemd over maar bij nadere beschouwing blijkt deze modder zeer geneeskrachtig te werken.

De modder bevat calcium, fluoride en magnesium, sulfaat en chlorine. Het hoge zoutgehalte van het meer bevat veel jodium en het zijn dan ook vooral mensen met reumatische klachten en artritis die deze baden bezoeken. Ook ter revalidatie van breuken zou de modder geneeskrachtig werken. Huidaandoeningen worden door het modder aanzienlijk verminderd, zo zegt men.

De mensen smeren zich eerst met modder in op de gevoelige plekken of soms ook helemaal en laten dan deze modder drogen in de zon. Daarna gaat men zich in het zoute water afspoelen.

Vooral de Spanjaarden die van gezelligheid houden verenigen hier het nuttige met het aangename en wanneer men ’s morgens over de pier wandelt ziet men meerdere echtparen en familieleden die elkaar insmeren en onder het genot van een drankje en hapje zich laten drogen.   De modderbaden zijn gratis. Het water van de Mar Menor is altijd enkele graden warmer dan dat van de Middellandse zee en zodoende kan men hier tot laat in het seizoen terecht.

Natuurgebied Calblanque

Een maagdelijk stuk kust met onherbergzame hoogten:

Tussen de La Manga strip en La Manga Club ligt aan de Middellandse zee het uitgestrekte natuurpark van Calblanque waar het oorspronkelijke natuurschoon nog werkelijk bijna onaangetast is; een maagdelijk stuk kust met onherbergzame hoogten, duinen, lange goudgele stranden en een diepblauwe zee, zelfs in het hoogseizoen ideaal om je te onttrekken aan alle drukte.

Het natuurpark, dat kan worden doorkruist te voet, op de fiets of te paard, is de habitat voor een aantal bijzondere plantensoorten en vogels. Ook met de auto kan de Middellandse zee kust worden bereikt.

Er zijn diverse parkeerplaatsen van waar bijna kunstzinnig uitziende houten paden door de vegetatie naar de zeer uitgestrekte stranden lopen

Nationaal Park van Salinas Y Arenales

In dit beschermd natuurgebied wat ca. 2250 are groot is, zijn wandelpaden en fietspaden aangelegd en tevens mooi aangelegde uitzichtposten waar men de Flamingo’s kan bewonderen.

De flamingo’s verzamelen zich hier aan het eind van de zomer om de trek naar Afrika te maken voor de winter in aantocht is. Er is een onderzoekscentrum wat men kan bezoeken en waar men goede informatie kan verkrijgen in diverse talen. Hier in dit natuurpark kun je met een beetje geluk veel watervogels zien zoals pluvier, zeezwaluw en regenwulp.

Het gebied bestaat uit duinen, dennenbomen en heel helder water. Ook hier is de toegang gratis. Het park is gelegen aan het begin van San Pedro del Pinatar..