Vakantiehuis Casa Oase El Raso

Casa Oase El Raso

Strand en sport

Langs de 15 kilometer lange kuststrook van Guardamar vind je verschillende fijne zandstranden.  Al deze stranden zijn uitermate geschikt voor zonnekloppers of de meer sportievere onder ons.

De bekendste stranden zijn Playa Centro Guardamar Seguro, Moncayo Beach en Playa la Roqueta.

In La Mata vind je Playa La Mata.  Dit betreft het langste zandstrand in de omgeving van Torrevieja.  Door zijn fantastische ligging, omringd door het natuurpark, is dit een van de beste stranden aan de Costa Blanca.

Aan deze stranden kan je genieten van een leuke, ontspannende strandwandeling.  Je vindt er verschillende leuke terrasjes, beachbars, … waar je kan genieten van een verkoelend drankje en/of een lekkere tapas.

Watersport

Casa Murcia Mar Menor

De Costa Blanca Zuid is ideaal voor het beoefenen van allerlei watersporten. Voorzieningen om te zeilen, windsurfen, scubadiven, kitesurfen en snorkelen zijn langs de promenade van het strand te vinden.

Tevens kan je op verschillende locaties ook allerlei gemotoriseerde watersporten doen zoals jetski, waterski, parasailing, bananaboot, …

Aquapark Torrevieja en Rojales

Wat is er leuker om tijdens de warme dagen je onder te dompelen in een waterpark?  Binnen enkele kilometers vind je twee leuke aquaparken om van de vele waterattracties, vele glijbanen en zwembaden te genieten!  Voor jong en oud zeker wat te beleven!

Website : http://torrevieja.aquopolis.es/

Website : http://aquaparkrojales.es/

Genieten van de Mar Menor en het strand

bigstock-calblanque-beach-park-near-la-73351354 Het zandstrand aan de Mar Menor is door de Europese Unie uitgeroepen als ‘Blue Flag beach’ (www.blueflag.org) en behoort tot de beste stranden van Europa. De ondiepe (niet meer dan 6 meter diepe) Mar Menor is altijd enkele graden warmer dan de Middellandse Zee en is een paradijs voor watersporters en voor degenen die willen zwemmen in het kristalheldere water.

Je kan er tevens wandelen langs de mooi aangelegde boulevard met gezellige strandbars en restaurants waar je kan genieten van lekkere Spaanse gerechten.

Rond de Mar Menor en aan de Middellandse zee zijn er immers veel strandpaviljoenen met uiteenlopende sferen te vinden. De zone rond Los Alcazares is bekend om zijn badhuizen, gebouwd uit hout en kleurrijk geschilderd, met lange vlonders die de zee in lopen, en hokken die tot nog niet zo heel lang geleden dienst deden als kleedhuisjes.

Duiken – snorkelen - onderwaterspeleologie

Casa Murcia Mar MenorDe bodemvariatie, de transparantie en het goede zicht onder water maken de kust van Murcia tot een van de beste plekken van het land voor de onderwatersport.

De beste duikplekken liggen bij Cabo de Palos (het maritiem reservaat Islas Hormigas, en Isla Grosa), Águilas (Calabardina) en Mazarrón (Cabo Tinoso bij Cartagena), en bieden een

indrukwekkend gevarieerde flora en fauna, alsmede interessante wrakken van schepen die ooit voor deze kust vergingen.

Langs de hele kust zijn clubs te vinden die excursies en cursussen organiseren, of materiaal verhuren.

Onderwaterspeleologie is een activiteit die kan worden beoefend in de onderwatergrotten tussen Cartagena en La Azohia, met enorme onderwatergangen en gewelven. Het verdient sterke aanbeveling om kaarten mee te nemen, want sommige grotten zijn enkele kilometers lang en vormen ingewikkelde gangenstelsels.

Fietsen

In de omgeving kunnen op verschillende plaatsen (race)fietsen gehuurd worden, dit aan democratische prijzen.

De omgeving biedt aan iedereeen wat wils: een rustig ritje langs de kustlijn, in en rond de natuurparken, racen langs de tientallen reeds uitgestippelde parcours en voor de berggeiten is er de Sierra Nevada en zijn uitlopers.

Minigolfbaan Golf Delux

In het binnenland van Los Alcàzares ligt een bijzondere minigolfbaan. De minigolfbaan is een letterlijke kopie van een echte golfbaan compleet met bunkers, water, bomen etc. en natuurlijk een gezellig terras en restaurant.

Deze minigolf is gelegen in Poligono Industrial Los Alcàzares op de F-30, richting Torre Pacheco op slechts enkele minuten van het domein.

Website : http://www.golfdelux.eu/

Golf

In de omgeving van de vakantiewoning vindt u binnen een 20tal minuutjes rijden verschillende golfterreinen.

Roda Golf Course:

Het golf-domein gelegen te San Javier is ontworpen door golfarchitect Dave Thomas en biedt de hoogste kwaliteitsnormen.

Een 18-holes, par 72 baan (6.177 meter), met uitgebreide, golvende greens en strategische bunkers, samen met drie grote meren, bieden entertainment en spanning bij elke beurt.

De zorg en aandacht over de groenvoorziening heeft geleid dat golfbaan Roda de eerste golfbaan in Murcia is die de begeerde ISO 14001 Environmental Management certificering heeft verkregen.

Elke speler, ongeacht zijn niveau, zal genieten van het golfen.  Ook beginners kunnen hier een balletje slaan.

Las Ramblas (golf Quara):         

Golf-domein opgericht in 1992 en bestaat uit 18-holes.

Zeer goed onderhouden, geweldige golfbaan met veel hoogte verschillen, onverwachte obstakels zoals water, bunkers, ravijnen, enkele verdekt opgestelde greens, niet al te brede fairways.

Tevens kan u genieten van schitterende uitzichten.

La Manga Club:

Uniek golfresort, bestaande uit 2 X 18-holes golfbanen, gebouwd door Dave Thomas

Real club de Golf Campoamor:

Aangename en goed onderhouden 18-holes golfbaan.

 Villamartin GC:

Golf-domein opgericht in 1972 en bestaat uit 18-holes.  Uitdagende holes,  gevarieerde en uitstekende greens en redelijke fairways.

La Marquesa Golf:

De golfbaan is aangelegd in een glooiende vallei tussen de heuvels van Quesada. De vele pijn- en palmbomen zorgen voor een mooie ambiance, het ideale klimaat voor een heerlijk dagje golf, in zomer én winter.
La Marquesa is een redelijk ongecompliceerde baan, voornamelijk vlak, met een goede combinatie van korte en lange holes. Niet al te moeilijk voor beginners en toch prikkelend genoeg voor de gevorderde speler. De brede fairways, doorkruist door kanaaltjes, meren en andere hindernissen, bieden ieder type speler een aangename uitdaging.

La finca Golf:

Een recente golfbaan dat in augustus 2002 haar deuren geopend heeft.  Sindsdien is het uitgegroeid tot één van de meest succesvolle golfbanen aan de Costa Blanca.

De La Finca golfbaan heeft een 18-holes + 1 en werd ontworpen door de bekende Spaanse ontwerper Pepe Gancedo. Het is een golfbaan met royale en spectaculaire greens met een grote verscheidenheid aan ontwerpen en contouren.

Vistabella Golf:

De Vistabella baan is zorgvuldig ontworpen door de prestigieuze golfer Manuel Piñero.  Deze aantrekkelijke baan is geintegreerd in een citrus boomgaard, en is geschikt voor spelers van alle niveaus.

Professioneel golfer Manuel Piñero is erin geslaagd om een zeer interessante baan te ontwerpen. De baan biedt spelplezier voor de meest deskundige professionals maar ook voor de beginners onder ons.
Variatie is het belangrijkste kenmerk van Vistabella Golf. Holes op een helling in combinatie met vlakke holes, grote en dynamische greens, brede fairways, strategisch gelegen verhoogde bunkers en een groot gebied met meren, dat zelfs de meest deskundige spelers zal verrassen. Vistabella Golf is ontworpen om u niet alleen te laten genieten van de sport, maar ook van de omgeving. De zon, het briesje, het gras … Het is er allemaal voor u!

Pinatar arena football center

Voor de voetballiefhebbers is deze locatie niet te missen.  Verschillende grote voetbalclubs houden hier hun stages en vriendschappelijke wedstrijden.

Bekijk zeker eens hun website en facebook-profiel.